Wednesday, 18 January 2017

Mit adunk ajándékba?

  December az ajándékozás hónapja. De mennyire fontosak a virágok és a növények ajándékba? A Royal FloraHolland legutolsó felmérése nagyobb betekintést nyújt ezekbe a kérdésekbe.
  A fogyasztok viselkedését elemezve, az első helyet a pipere cikkek, parfümök, kozmetikumok foglalják el. Nagyon felkapott az utóbbi időben az ajándék kuponok is!
A virágok és növények a harmadik helyet foglalják el. A virág az év utolsó negyedében kisebb jelentőséget kapott, a játékok, elektronikák, könyvek, ékszerek viszont fontosabb jelentőséggel bírtak. Az adatok 2015 utolsó negyedévéből és 2016 első három negyedéből származnak.


A virágok sajnos csak tartozékok az ajándékhoz !


Mikor ajándékoznak az emberek virágot és növényeket ajándékba?

  • Spontán
  • Szülinap
  • Névnap
  • Köszönet nyilvánítása
  • Látogatáskor

Szülinapkor általában a virág csak tartozék. De a többi alkalomnál, ahol a vásárló "kisebb erőfeszítést tesz" a virágok előnyt élveznek .

Különleges ajándékok, a hölgyek részére

A felmért cikkek esetén, az ajándékok 70%-át a nők kapják. A virágok egy még magasabb 90%-ot értek el valamint a növények 82-77% -ot.


Jelenleg a Flora Holand , Hollandia, Németország, Franciaország és Egyesült királyságban folytat felméréseket. Azon gondolkoztam, hogy mi lenne ha mi is felmérnénk a Magyarországi vásárlok igényeit, ezzel tudván mit ajánlhatunk nekik legközelebb ha belépnek boltunkba. Ti mit szóltok egy ilyen kezdeményezéshez?


No comments:

Post a Comment